Продавець ТОВ «ВІВА АГРО ТЕК» розвиває свій бізнес на Prom.ua 14 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
30 відгуків

Добрий день! Ми приносимо ваше замовлення в найближчий робочий день. Вдалих вихідних!

+380 (44) 290-41-27
+380 (97) 979-55-00
+380 (95) 204-38-00
вул. Січових Стрільців 77, офіс 336-338, Київ, Україна
Одноразова упаковка
Кошик

Про що розповість маркування одноразової упаковки?

Про що розповість маркування одноразової упаковки?

В нинішній час ми звикли до життя на бігу: робота, спорт, друзі, подорожі. Вся наша життя в русі і все частіше ми вважаємо за краще харчуватися не вдома. І тут нам на допомогу приходять посуд і вироби з пластику. Це однозначно практично, недорого і красиво...але чи безпечно? Давайте розбиратися!

 

В цьому нам допоможе маркування, яке наноситься на вироби. Бачили ці загадкові трикутники, стрілочки і цифри? Вони несуть у собі інформацію, яка допоможе нам зорієнтуватися в сучасному світі пластикових виробів.

Маркування пластикового посуду. Знак «Келих-вилка».Знак «Келих-вилка». Даний знак на пластиковій посуді вказує нам на те, що товар дозволений до використання з харчовими продуктами.

Знак Знак "Переробляється пластик" - означає замкнутий цикл, тобто створення → застосування → утилізація. Даний знак на пластикових виробах вказує на те, що вони можуть бути перероблені промисловим способом. При цьому сам знак або поруч з ним ставлять або цифри 1 -7, або літери — код речовини, з якого вироблено товар або його упаковка.

Знак вторинної переробки (Recycling)Знак вторинної переробки (стрілки утилізації) або знак Recycling вказує на те, що даний продукт та/або його упаковка виготовлені з матеріалу, що переробляється (Recycled) та/або придатний для подальшої переробки (Recyclable). Виробникам рекомендується поруч зі знаком уточнювати відсоток "вторинності", однак це мало поширене через відсутність належного контролю за маркуванням.

№1 (PETE або PET) – поліетилентерефталат.

№ 1 (PETE або PET) – поліетилентерефталат.

Застосовується для виготовлення одноразових стаканчиків, тарілок, столових приладів, тари для різних напоїв, соків, води, рослинних масел і т. д.

Найпоширеніший тип пластику, чия популярність обумовлена порівняною дешевизною.

Використання:

  • Заборонено використовувати в мікрохвильовці.
  • Заборонено використовувати з гарячими продуктами. При нагріванні, наприклад, пляшки води на сонці, можуть виділятися токсичні речовини.
  • Посуд з даного виду пластику використовується ОДИН РАЗ!
  • Також вироби з поліетилентерефталату мають термін придатності - один рік (якщо помічали на пляшках з водою вказується термін придатності, він відноситься до пляшки, а не до води).
  • Також слід враховувати, що ПЕТ тара пропускає ультрафіолетові промені і кисень, що може позначитися на якості продукту при тривалому зберіганні.

№2 (HDPE або PE-HD) – поліетилен високої щільності.

№ 2 (HDPE або PE-HD) – поліетилен високої щільності.

Застосовується для виготовлення фасовочних пакетів, одноразового посуду, харчових контейнерів, пакетів для молока і води, пляшок і т. д.

Піддається переробці, придатний для вторинного використання.

Використання:

  • Вважається безпечними для вживання з продуктами харчування
  • Температура плавлення становить приблизно 110 градусів, тобто стійкий до температурних впливів.
  • Вироби з цього матеріалу не призначені для повторного використання.

№ 3 (PVC або V) — полівінілхлорид. Маркування пластикового посуду

№ 3 (PVC або V) — полівінілхлорид.

Застосовується для виготовлення пляшок для води, кришок для пластикових пляшок, плівки. Даний матеріал стійкий до кислот і різних масел.

Використання:

  • Категорично заборонено нагрівати.
  • Не використовуйте посуд з полівінілхлориду для тривалого зберігання харчових продуктів.

Маркування полімерних виробів.№ 4 (LDPE або PEBD) – поліетилен низької щільності.

№ 4 (LDPE або PEBD) – поліетилен низької щільності.

Застосовується для виготовлення пакетів, пляшок, плівок. Піддається переробці і вторинному використанню.

Використання:

Вважається екологічно безпечним і дозволений для контакту з продуктами харчування. Має високу твердість, високу міцність, відмінну хімічну стійкість до жирів, кислот і до впливу лугів. Температура плавлення: 129-135 градусів.

№ 5 (PP) – поліпропілен.

№ 5 (PP) – поліпропілен.

Застосовується для виготовлення одноразових стаканчиків, посуду, пляшок, тари.

Використання:

  • Якщо на контейнері з вашим обідом цей знак, то можете сміливо ставити його в мікрохвильовку. Поліпропілен витримує від -10 до 130 градусів.
  • А ось при контакті з алкоголем виділяє канцерогенні речовини фенол і формальдегід, тому від вживання міцних напоїв з поліпропіленових стаканчиків краще утриматися.

№ 6 (PS) – полістирол

Застосовується для виготовлення піддонів для м'яса і птиці, контейнерів для яєць, супниць і ланч боксів.

Використання:

  • Строго одноразового використання.
  • Діапазон температур використання контейнерів з полістиролу: -30, +80 °С
  • Рекомендується використовувати з холодними продуктами.

№ 7 (O або OTHER) – полікарбонат, поліамід та інші види пластмас№ 7 (O або OTHER) – полікарбонат, поліамід та інші види пластмас

В дану групу входять пластмаси, не отримали окремий номер.

 

Таким чином, одноразова посуд з пластика - незамінний помічник у нашому житті. Це зручно, недорого і безпечно, якщо дотримуватися простих рекомендацій по використанню.

1. Одноразовий посуд потрібно використовувати тільки ОДИН РАЗ!

Навіть саму якісну одноразовий посуд можна мити хімічними речовинами і використовувати повторно.

2. Звертайте увагу на маркування на посуді.

Для СВЧ слід використовувати тільки ті контейнери, на упаковці яких вказано така можливість.

3. Постарайтеся обмежити контакт гарячої їжі з одноразовим посудом.

Адже при нагріванні будь-який полімерний матеріал починає виділяти токсичні речовини.

4. Не використовуйте пластикові стаканчики для алкоголю.

5. Пам'ятайте, що одноразовий посуд не призначена для тривалого зберігання продуктів харчування.

Дотримуйтесь наших рекомендацій і насолоджуйтеся активним способом життя!

Бережіть себе і своїх близьких!

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner